Shae of the Veluwse Springer

DOB: 7 april 2021
Dad: Sywell Weaver (Mac) 
Mom: Magheralone Izzy (Noah)

Gezondheidstesten moeten nog gedaan worden.

 

 

Shae is een Engelse Springer Spaniel uit jachtlijnen. Haar moeder komt uit Noord Ierland. Laten we nu net affiniteit met Ierland hebben! Zodoende is ook de keltische naam Shae gekomen.

We hebben voor een totaal ander ras gekozen in de eerste plaats omdat Nathascha een kleinere hond nodig had naast Zev in de coach praktijk. En omdat het dan ook wel leuk zou zijn als er met speuren iets mee gedaan kon worden zijn we uitgekomen op Nathascha's eerste liefde, de Springer. Ruim 20 jaar terug gaat deze liefde al. Er was altijd een springertje wat mee liep in de wandelgroep in de ochtend waar we ook met Brando ( de hond van Nathascha's ouders) in mee wandelde. En nu eindelijk is het zover. Een eigen springer!

Shae is net als haar ouders GEK op jagen. Ze vind het fantastisch om naar jachttraining te gaan. Haar lievelingssport is de jacht. Maar als je haar vraagt om mee te gaan speuren, dan zet ze zich ook 100% in voor je. Tracking & Trailing vind ze geweldig! En omdat jacht en speuren al samen op nummer 1 staan, komt Detectiewerk op nummer 2. Niet dat ze daar minder goed in is, maar ja je kunt niet alles tegelijk zullen we maar zeggen! Al met al een veelzijdig hondje die heel graag werkt voor je!

In het nest viel ze ons al op door haar gedrag. Enthousiast, spelen met andere hondjes. En als een ander hondje niet meer wilde spelen haalde ze haar schouders op en ging ze voor zichzelf spelen. Ze maakte dan zelf de wereld leuker door een bal weg te rollen en er met idiote sprongen achteraan te gaan. Ze had andere niet nodig om veel lol te hebben. Dat was nu precies de reden waarom we haar wilde hebben! Toen Shae in huis kwam waren er nog 3 ridgebacks. En we hadden net een ridgeback verloren. We gingen er niet van uit dat ze per direct geaccepteerd zou worden. Ze moest dus geen haaibaai zijn, maar ze moest ook niet de andere honden perse 'nodig' hebben. En dit was dus de juiste keuze! Ze ging er makkelijk mee om. Die sjacherijinge bruines... dan speel je toch niet?? Ik heb zelf wel lol hoor!!

Shae fladdert als een vrolijke springer door het leven. Wij laten haar lekker fladderen! We zijn van plan om in de toekomst met haar te fokken. We fokken dan volgens de regels van de ESS club waar we sinds 2021 ook lid van zijn geworden. Eerst zal ze nog lekker kunnen opgroeien en als het zover is hopen we een gezonde mooie springer reu voor haar te zoeken.

 

 

 

ENGELSE SPRINGER SPANIEL DATABASE over SHAE