Wij zijn Nathascha van der Heiden en Klaas Visser.

Sinds 2004 zijn wij lid van de RRCN en in al die jaren hebben wij onze honden voor gebracht op diverse hondenshows en zijn er in totaal 5 nesten gefokt uit 3 verschillende teven. Dat is wel een hele korte samenvatting van de kennel genaamd LIKOZI.

Hoe begon ons Rhodesian Ridgeback avontuur? Nathascha is begonnen met Luca een herplaats reu van 15 maanden. Hij werd via de RRIN aangeboden. Gecastreerde jonge reu die zijn baasje moest verliezen en daardoor herplaatst moest worden. Hij is met liefde opgevangen. Omdat we al snel de wens hadden om een pup erbij te nemen, zijn we terecht gekomen bij de kennel VIZARA. We kregen een meisje, LIKOZI. Volgens de fokkers was ze 1 van de beste meisjes uit het nest, er werd ons gevraagd naar show te gaan. Dat hebben wij gedaan, met resultaat! Likozi werd niet alleen door de fokker mooi gevonden, maar ook door heel veel keurmeesters.

Toen Likozi bijna 3 jaar oud was hebben we een eerste nest met haar gefokt. Naar Rome gevlogen voor de dekreu Filimon z Lukovzkeho Dvora Zo werd 3 juni 2008 ons eerste nest geboren. Daar waren 2 teefjes en 5 reutjes. Het teefje NANYANIKA hebben wij uit dit nest aangehouden.

Het tweede nest met Likozi werd gepland met IMK Edelrood uit Denemarken. De eerste dekking bleef ze helaas leeg. De tweede poging was zeker een succes! Op 12 juni 2011 werd ons B-nest geboren bestaande uit 10 pups. 3 teefjes en 5 reutjes en helaas 1 teefje en 1 reutje hebben dit niet gered en waren al overleden in de baarmoeder. Uit dit nest hebben wij onze reu TAU gehouden.

Nanyanika heeft voor het 2e nest van Likozi haar eerste nest gehad. We ziijn voor de dekreu op '3e kerstdag' naar Duitsland gereden, Obunja Azibo is de vader van dit nest. 28 februari 2011 werd dit R-litter geboren. 9 prachtige pups waarvan 4 teefjes en 5 reutjes. Nanyanika was een echte moederkloek.

Nanyanika haar tweede nest hebben we het voor het eerst dichtbij huis gevonden. De reu zelf kwam wel uit Rusland, maar hij woonde dichtbij en was al dikke maatjes met Kaatje. Aresvuma Vividjo Makini is de vader van dit S-nest. Er werden 16 pups geboren op 13 mei 2012 op MOEDERDAG. Helaas is 1 pupje binnen 24 uur overleden. De pups kwamen op dag 56 van de dracht. Een week te vroeg. Spannend of de rest het wel zou redden. De overige 15 pups, 7 teven en 8 reuen zijn allemaal groot en sterk geworden.

Onze Reu TAU groeide mooi op. We konden hem niet zelf als dekreu gebruiken, mits we een teefje uit een andere kennel zouden kopen. Dit hebben we gedaan. Ze heet, ARESVUMA Jenzi Jamali-Likozi en is geboren op 13 maart 2013. We hebben haar geimporteerd en ze heeft 1 nestje gehad. Ons Z-litter waar Tau de vader van is. Er werden 13 pups geboren uit deze combinatie 6 teefjes en 7 reutjes. Reutje rood is bij ons gebleven en dit is ZEV.

Zev is uitgegroeit tot een krachtige reu. Hij was al een laatbloeier. Een vreselijke gup, schooby doo is zijn bijnaam. Showen werd geen succes, dit vond hij niet leuk. Tante Corona heeft ook niet mee geholpen in zijn show carriere. We hebben hem dus 3x uitgebracht op een aankeuring van de RRCN. Drie verschillende ras specialisten hebben van hem een rapport opgemaakt. En dat was ook gelijk zijn show carriere. Hij is dekreu en is beschikbaar voor eventueel een dekking. We selecteren wel streng, dus wil je van deze mooie lijn gebruik maken, vraag dit dan minstens 6 maanden van te voren aan. Last-minute doen wij niet aan.

Sinds 2008 fokken wij dus af en toe een nestje. Niet alleen via onze teven, maar ook via onze reuen zijn er wereldwijd nakomelingen te vinden. Op het moment van schrijven hebben wij geen Rhodesian Ridgeback teef in ons huis maar wel een Engelse Springer teef. Zij is onze laatste aanwinst! Ook met haar zijn wij van plan een nestje te fokken in de toekomst.

SHAE is een ESS uit een goed nest. Jagende ouders en voorouders. Ze is geboren op 7 april 2021 uit een nestje van 6 pups. 4 teefjes en 2 reutjes in totaal.

Wil je meer weten over onze kennel, dan mag je altijd vragen stellen via de email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Wij hebben voorlopig GEEN pups!